[email protected]   0554 624 65 65
Expand search form

KOSGEB Mobilya İmalatı Hibe Desteği

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB’in mobilya imalatı desteği, mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere verilen kredilerdir. KOSGEB, ana amacı ülkedeki yeni girişimleri destekleyerek ekonomiye katkıda bulunmak olan bir devlet kurumudur. Bu amaç doğrultusunda da KOSGEB, mobilya imal etmek isteyen vatandaşlara maddi destekler sunmaktadır.

KOSGEB’in sağladığı bu mobilya imalat desteğine, hem beyaz eşya hem de diğer mobilyalar dâhildir. Ancak şunu belirtmekte fayda var. Yalnızca hazır mobilyaları satmak için bir iş yeri açmak isteyen bireylere bu destek kredisi verilmemektedir. KOSGEB mobilya imalat desteği, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir.

KOSGEB Mobilya İmalat Desteği Almak İçin Nace Kodları Nelerdir?

Mobilya imalat etmek isteyenlerin öğrenmesi gereken ilk şey mobilya kodları olmalıdır. Mobilya imalatında, her mobilya türünün bir kodu bulunmaktadır. En sık üretimi yapılan mobilya türü olan C kategorisinde, yalnızca ağaç işleri yapılmaktadır. Mobilya dükkânı açılması desteklenen bu tür mobilyalar için C-31 kod dizini şu mobilyaları kapsamaktadır:

  • Büro malzemeleri imalatı
  • Mutfak dolapları ve buna benzer mutfak mobilyası imalatı
  • Yatak imalatı
  • İmalat
  • Bu imalatlara girmeyen diğer mobilya imalatları

Belirtilen C-31 numaralı kod dizinine sahip mobilyaların üretimi, KOSGEB tarafından desteklenmektedir. KOSGEB’den alacağınız mobilya desteği, hem mobilyaların üretimini, hem de mobilya dükkânı açma masraflarını kapsamaktadır.

KOSGEB Mobilya İmalat Desteği Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

KOSGEB, mobilya imalat desteği vereceği girişimcilerde bazı şartlar aramaktadır. Bu şartlara sahip olan girişimciler, aranan şartlara uygunluğunu test ederek en kısa zamanda başvuruda bulunabilir. KOSGEB mobilya imalat desteği için aranan şartlara uygun olan girişimciler, başvuru beyanlarını, ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne yapmalıdır. Bu şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi olmak
  • KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olmak

Diğer KOSGEB kredi desteklerinden farklı olarak bu destekte, mobilya iş planına sahip olmanız beklenmektedir. Gerekli iş planına sahip olmayan girişimcilerin başvuruları olumlu sonuçlanmayacaktır.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır?

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası, KOSGEB mobilya imalat desteği almak isteyen vatandaşlar için hayli büyük önem arz etmektedir. Bu desteğe sahip olmak isteyen vatandaşlar, öncelikle bu girişimcilik sertifikasını elde etmelidir. Son derece kolay bir şekilde alınabilen bu sertifika için yalnızca 32 haftalık bir sürece ihtiyacınız vardır.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’na sahip olmak isteyen her girişimci, KOSGEB’in belirlediği kurumlardan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak zorundadır. Bir kurs niteliğinde olan bu 32 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan her birey, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanır.

Bu girişimcilik kursu sırasında yapacağınız bir diğer şart ise iş planıdır. Uzman eğitmenler ile yapacağınız mobilya iş planı sayesinde, KOSGEB tarafından talep edilen şartları yerine getirmiş olurusunuz. İş planının nasıl hazırlanacağınız bilmeyen girişimciler mobilya iş planı örneği değerlendirerek özgün bir plan hazırlayabilir. Ancak KOSGEB’in, hazırladığınız bu iş planını onaylaması gerekmektedir.

KOSGEB Mobilya İmalat Desteği Ne Kadardır?

KOSGEB mobilya imalat desteği almak isteyen vatandaşların, KOSGEB’den alabileceği hibe desteği en fazla 50 000 Türk Lirası olabilmektedir. Ancak, mobilya imalatı için daha fazla desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar, aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz kredi seçeneklerini değerlendirebilir.

Alınabilecek geri ödemeli faizsiz kredi üst limiti ise 100 000 Türk Lirası’dır.